#FOODwithsuus Snacks

BANANEN BROOD

Hi foodies!

For English scroll down below!

Vandaag ben ik er weer met een SUPER gemakkelijk, gezond en goedkoop receptje voor een geweldig tussendoortje! Dat waren veel woorden die beginnen met een ‘g’ op een rijtje…hahah. Anyways, zoals jullie weten ben ik student en heb ik weinig geld voor extra’tjes zoals het maken van uitgebreide recepten waar je superveel ingrediënten voor moet kopen die je daarna nauwelijks meer gebruikt. Get my point? Dat is echt ZO irritant! Zulke overheerlijke plaatjes op facebook voorbij zien komen waar je van gaat kwijlen en je maagje harder van gaat kloppen. En dat je er vervolgens op klikt en erachter komt dat je drieduizend ingrediënten nodig hebt die ook nog eens lastig te vinden zijn en als het ff tegen zit duurt het maken ook nog eens een halve dag. Nee nee dat willen we niet!

Gezond eten wat lekker is maar dan wel makkelijk en goedkoop. Dat kan op vele manieren, ik liet jullie eerder al kennis maken met mijn bananenpannenkoekjesontbijt en vandaag heb ik een heerlijk bananenbrood voor jullie klaargemaakt. Het heet een bananenbrood maar het smaakt meer naar cake…dus waarom het brood heet…goeie vraag.

Oke genoeg gelult, laten we beginnen! 

 

 Ingrediënten: 

 • 3 (over) rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 80 gram havermout
 • 100 gram boekweitmeel ( HO vreeeemd ingredient! Niet schrikken liefies, je kunt deze gezondere variant van bloem gewoon bij de supermarkt kopen voor ongeveer een euro! Van Koopmans bijvoorbeeld, die staan meestal in het schap bij de pannenkoekenmixen. Natuurlijk kan je ook amandelmeel, speltmeel, quinoameel of sojameel gebruiken al ben je dan vaak wel iets meer geld kwijt en is het niet standaard overal te koop. Ben je niet per se zo’n enorme health freak dan kun je natuurlijk ook gewone bloem gebruiken:D)
 • Exta ingredienten naar keuze: Ik maak bananenbrood wel eens met kaneel erdoor, of met honing. Verder vind ik het lekker om wat ongezouten gehakte noten toe te voegen en wat gewelde rozijnen of stukjes dadel. Maar je kunt ook gaan voor kokossnippers bijv. That’s all up to you!

Recept:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden
 • Prak de banaan met een vork tot een papje (het is niet erg als er nog wat mini stukjes banaan zijn)
 • Voeg de eieren toe en roer het met een garde of vork
 • Voeg de havermout en je meel/bloem toe en mix opnieuw tot het een stevig beslagje is
 • Voeg je overige ingredienten naar keuze toe (dit keer koos ik voor de gewelde rozijnen, gehakte ongezouten noten en kaneel)
 • Mix nog een keer alles goed en giet het beslag vervolgens in een (ingevette) cakevorm.
 • Zet je beslag in de oven voor 60 a 70 minuutjes. De ene oven is de andere niet. Dus check gewoon vanaf 50 minuutjes telkens even of ie gaar is. Hij is gaar als je er met een saté prikker in prikt en deze er droog uitkomt.
 • Eetsmakelijk !

xoxo Suzanne
PH: me

Volg me ook op Instagram Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere toffe dingen! 


 

Hi there foodies!

Today I’m back with another super easy peasy and low budget recipe. Since I’m a student living in Amsterdam I don’t have that much money. It’s so annoying seeing the most wonderful and tasty pictures passing by on Facebook and while clicking on it finding out you need thousands of expensive ingredients that you would probably never use again…Oh and if with some bad luck it’ll take you half a day to prepare this pretty food. Eh eh, that’s NOT what we want right? I just want to share healthy recipes for food that taste delicious, that is easy to prepare and low budget! I showed you earlier my banana pancake breakfast and today I’m gonna make you happy (hopefully) with my bananabread. It’s called bananaBREAD…Don’t know why because it taste more like cake. But anyway enough talking let’s bake!

Ingredients:

 • 3 overripe bananas
 • 3 eggs
 • 80 g oatmeal
 • 100 g buckwheat flour (or just normal flour OR some healthy other flour such as almondflour, spelledflour, soyflour or quinoaflour)
 • To flavor it up you can use some ground cinnamon or some honey. You can also add some pieces of dates, some soaked raisins or some unsalted nuts like almonds. It’s up to you.

Recipe:

 • Preheat the oven to 350 F (175 C)
 • Mash the bananas with a fork until smooth
 • Add the eggs and mix with a shisk
 • Add the oatmeal, flour and all the other additions
 • Mix again with a whisk until smooth/thick batter
 • Pour the batter into your cakemold/loafpan and bake them in the oven for 60-70 minutes (check at 50 minutes). Insert a skewer/tester into the center of the bread, when it comes out clean the bread is ready!
 • Bon appetit!

xoxo Suzanne
PH: me

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin for more! 

 

Related Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Stephanie
  maart 21, 2016 at 09:29

  Oh my gosh, this looks so, so, SO delicious!! I’ll have to try this out ASAP. I also love that your blog is in English and Dutch, haha. My boyfriend is Dutch and we’ve been trying to practice the language together. Reading your blog will be a great way to do it on my own!

  • Reply
   Suzanne
   maart 21, 2016 at 10:01

   Awh thanks for your sweet comment Stephanie:)! Good to know! It’s sometimes a struggle which language to use since my audience is both.. Dutch and English speaking. But when there’s time to write both I choose to do that:)! You can expect more recipes in both languages soon! So stay tuned:) happy monday:)

 • Reply
  sammie
  maart 21, 2016 at 11:19

  Jammie, ziet er heerlijk uit! Daar lust ik wel een sneetje van 🙂

  • Reply
   Suzanne
   maart 21, 2016 at 13:15

   Hihi jaaa heerlijk:) Ik heb mijn al helemaal opgepeuzeld, ik geloof dat je zelf aant bakken moet hahah xx

 • Reply
  Laura Celia V
  maart 22, 2016 at 11:58

  Wat ziet het er heerlijk uit, ik wil dit vandaag ook gaan maken! XX

  • Reply
   Suzanne
   maart 22, 2016 at 12:01

   Thanks Laura:) Awwwh jaaa, superleuk! Echt heel tof om te lezen, ik ben heel benieuwd of ie is gelukt…Succes&veel plezier met bakken! Laat je het weten hoe die smaakt?! xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  BRINGING YOU SEXY BACK (PACK)

  A backpack? Yup, today I'm wearing a backpack! It's for the very first time that I spotted a backpack that's...

  Sluiten