#FOODwithsuus Diner Lunch

ZOETE ZOMER SALADE

 

In de post van vandaag een zoete zomer salade! Maaltijdsalade? Yes! Maar, je bent toch geen konijn? Nee…maar ik wil wel graag strak in mijn velletje zitten en genoeg voedingsstoffen binnen krijgen (a) EN even serieus lieve mensen: Een maaltijdsalade kan zooooo chill zijn. Mits je een goeie maakt natuurlijk xd.

Ik maak eigenlijk al heel gauw weer een pasta- of rijstgerecht gewoon omdat het lekker snel klaar is en ik het superlekker vind. Maar van een goede maaltijdsalade word ik de laatste tijd opeens ook heel blij. Vroeger vond ik salades altijd zo smaakloos, zo saai ofzo. Maar sinds een tijdje eet ik in ieder geval 1 keer per week een goed gevulde maaltijdsalade. Ik maak ze in allerlei verschillende varianten. Met kip, tonijn, zalm of beefreepjes, met een gekookt eitje, met zoete aardappel maar ook met alleen groenten en/of fruit of jaaaa met linzen, kikkerewrten en/of quinoa oooooh en geitenkaas! Holy moly how I love a salads with goat cheese ! Eigenlijk kan ik zo nog wel even door gaan en gooi ik er van alles doorheen en maak er altijd een smakenfeestje van. Vaak heb ik nog wat dingetjes in mijn koelkast liggen die ik kan gebruiken en zo niet (of niet genoeg) dan race ik even snel langs de supermarkt om al daar of op de fiets te verzinnen wat ik vandaag eens door elkaar ga smijten in een salade bak. Ja dat is hoe het meestal gaat xd . Maar hee werkt het!

Ik gooi soms dingen bij elkaar waarvan ik denk…oh Suus zou je dat nou wel doen, straks heb je een verpeste maaltijd…Maar wonder boven wonder ontstaan er juist dan vaak de lekkerste combinaties en echte blijvertjes. Zo ook deze salade! Een heerlijke zomerse groente/fruit salade met een zoete smaak.

Ingrediënten (1 persoon):

 • 75 gram Rucola melange
 • 75 gram Veldsla
 • Een schijf galia meloen
 • Een schijf watermeloen
 • Een schijf cantaloupe meloen
 • Een pruim of perzik
 • Pecan Apricot bites (biteswelove) ( Deze mix van gedroogde abrikoos, pecannoten en gedroogde incabesjes is rijk aan vezels en heeft van nature een zoete smaak. Maar je kunt natuurlijk ook andere gezonde bites en/of gedroogde vruchtjes toevoegen)
 • 3 plakjes Parmaham of Seranoham (wat je zelf lekkerder vindt, overigens kun je de salade ook vega houden natuurlijk ! Dan skip je dit ingrediënt gewoon! )
 • Overig fruit naar keuze (ik koos voor een paar blauwe druiven die ik nog had liggen, een halve appel die over was van het havermout ontbijtje, wat stukjes ananas en wat stoofpeertjes want die waren ook nog over en moesten op)

Recept:

 • Snijd de sla en het fruit (en eventueel de ham), gooi vervolgens lekker alles door elkaar en GENIET!

xoxo Suzanne
PH: me

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin for more! 

WINWINWIN: Omdat ik jullie graag ook eens kennis laat maken met de bites van biteswelove kunnen jullie een gratis box met daarin 4 verschillende bites winnen. Het enige wat je hoeft te doen is even commenten onder deze post EN op mijn Facebook pagina de bijbehorende post even liken en natuuurlijk mag je ook daar een comment plaatsen en de post delen voor wat extra kans! Ik maak de winnaar volgende week zaterdag (9 april) bekend. Succes!


 

English:

Heee there pretty people!

Here it is, my freakin awesome summer salad! No I’m not a rabbit or smt like that but I just love to live healthy and feel good and there plenty of healthy nutrients in it and it’s just delicious! I promise! Making pasta or rice dishes is so easy and fast that’s tempting to make them again and again that’s why I eat at least 1 time a week a fresh salad for dinner!

I make them in many different variants from salads with chicken or tuna to salads with salmon or beef. I add sweet potatoes, boiled eggs, fruits and/or vegetables or lentils and I sometimes add some goat cheese for the win. There are thousands of options to make yourself a healthy and delicious salad.

Most of the times I just throw things together. Stuff that’s in my fridge added with some ingredients that I thought that would fit with the left-over ingredients from my fridge. Miraculously it always turns out a real taste party! Likewise this sweet summer salad.

This is how you make it:

Ingredients:

-75 g rocket/ruccola melange

-75 g corn/field salad

– one slice galia melon

– one slice watermelon

– one slice cantaloupe melon

– a plum or a peach

Apricot Pecan Bites (biteswelove) (This mixture of dried apricots, pecans and dried Inca berries are high in fiber and has a naturally sweet taste, but you can also add other healthy bites and / or dried fruits.)

– 3 slices of Parma ham or Serrano ham (your choice, or skip the ham and keep your salad vegan)
– Other fruits of your choice (I chose a pair of blue grapes that I had lying around, half an apple which was a leftover from the oatmeal breakfast, some pineapplepieces and some stewed pears because they were leftovers too)

Recipe:

Just throw everthing together and ENJOY :D!

xoxo Suzanne
PH: me

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin for more! 

Related Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Laura
  april 2, 2016 at 12:48

  OEH jummy, deze ziet er heerlijk uit! En vooral liefde voor meloen. Ik doe graag mee met de win actie, maar ik zie de post op Facebook niet. Of ik ben blind, haha.

  • Reply
   Suzanne
   april 2, 2016 at 13:14

   Meloen is lekker hè, hmmmm 🙂 Ah superleuk dat je meedoet met de winactie. Je had helemal gelijk, ik zag dat er even iets mis was gegaan met de Facebookpost. Maar hij staat er inmiddels hoor, mijn excuses voor het ongemak! xx

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  april 2, 2016 at 12:56

  Wauw dit ziet er echt heel lekker uit!

  • Reply
   Suzanne
   april 2, 2016 at 13:14

   Dat was het ook hihi:)! x

 • Reply
  Joëlla
  april 2, 2016 at 20:17

  Ziet er heerlijk uit! Mooi die kleuren ook bij elkaar <3

  • Reply
   Suzanne
   april 4, 2016 at 12:01

   thanks meid:) x

 • Reply
  Hanna
  april 4, 2016 at 11:58

  Ik hou echt van maaltijdsalades en wat ziet deze er lekker uit!

  • Reply
   Suzanne
   april 4, 2016 at 12:02

   Leuk om te horen, dankjewel:)!

 • Reply
  Marleen
  april 6, 2016 at 09:41

  Wauw super!! dat ziet er delicious uit! Ik doe dan ook graag mee met deze toffe winactie. Daar in tegen lijkt het me helemaal lekker om deze fleurige salade in elkaar te flansen, hopelijk met de bites erbij!:)

  Ps: wat een leuke blog, ik kan hier veel inspiratie uithalen qua fashion, Healthy lifestyle. Ga vooral zo door!

  • Reply
   Suzanne
   april 6, 2016 at 09:47

   Dankjewel Marleen voor je lieve, en super enthousiaste reactie! Tof om te horen dat mijn blog je inspireert:) En erg leuk dat je mee doet met de winactie 🙂 Er doen verrassend genoeg niet zoveel mensen mee dit keer, alleeeen maar beter voor jou hahah #meerwinkans 😀
   xx

   • Reply
    Marleen
    april 6, 2016 at 21:37

    Hihi, dat komt inderdaad gunstig uit voor mij! Ik wacht dan ook met smart op de uitslag ? X

    • Reply
     Suzanne
     april 9, 2016 at 07:50

     Hi Marleen!

     Stiekem had je het al een beetje gehoopt misschien…Maar toch leuk dat ik het nu echt ga zeggen: JIJ bent de gelukkige winnaar van de BitesweLove box. Als je even een kort mailtje kunt sturen naar [email protected] met daarin je adresgegevens komt ie zo snel mogelijk jou kant op:D

     Heel fijn weekend !
     Liefs,
     Suzanne

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  HEALTHY HOTSPOT: SLA

  Review van restaurant SLA!  Hi Allemaal! Hoe was jullie Pasen? Lekker genoten van het mooie weer, een heerlijke paasbrunch en teveel...

  Sluiten